Sorozatajánló

Az Oszmán Birodalom felemelkedése 2020

Nyáron kezdték forgatni az amerikai online tartalomszolgáltató, a Netflix legújabb török sorozatát, az Ottoman Risingot. A hatrészes, történelmi dráma II. Hódító Mehmed szultán életét meséli el, a nézők pedig végigkövethetik a 13 éves gyermekuralkodó útját Bizánc meghódításáig. Akárcsak sok más oszmán szultán, Mehmed is szerepel a magyar történelemkönyvekben, ő volt ugyanis az, aki vereséget szenvedett 1456-ben Nándorfehérvárnál.

TovábbFleming - Rázva, nem keverve 2014

Ian Fleming háborús hős apja és minden téren sikeres bátyja árnyékában éli kicsapongásokkal teli életét. Amikor egy este egy dzsesszbárban megismeri Ann O'Neillt, tudja, hogy megtalálta a neki való nőt, Ann azonban férjnél van, sőt előkelő szeretőt is tart Esmond Rothermere személyében. Fleming kénytelen beírni egy csinos motoros futár lánnyal, Muriellel - egyelőre. Miután brókeri karrierje totális csődbe torkollik, anyja kapcsolatainak hála új esélyt kap: a tengerészeti hírszerzésnél végre kamatoztathatja határtalan fantáziáját John Godfrey admirális munkatársaként közvetlenül a második világháború kitörése után. Flemingnek hamar sikerül kihúznia a gyufát, amikor egy elegáns étterembe visz két német hadifoglyot, a tőlük megszerzett információk révén Godfrey azonban igazolva látja, amit kezdettől sejtett: Fleming sziporkázó ötletei sokat segíthetnek abban, hogy Nagy-Britannia megnyerje a háborút.

TovábbŐsi idegenek Ancient Aliens 2009

A sorozat 75 millió év leghitelesebb UFO bizonyítékait vizsgálja a Földön. Felkutatja, hogy miket hagyhattak maguk után a földön kívüliek és hogyan alakíthatták világunkat. Hogyan hozhattak létre több ezer évvel ezelőtt gigászi építményeket, hogyan mozgathattak hatalmas, 1000 tonnát is meghaladó kőtömböket és hogyan munkálhatták meg őket "sebészi" pontossággal, az akkori technikával? Lehet-e valós alapja a régi mondáknak, bibliai eseményeknek? Írni, olvasni nem tudó népek honnan szereztek olyan fejlett csillagászati információkat, amikről a fejlett tudománynak is csak pár évtizede van tudomása?

Tovább37 Nap- Út az első világháborúig

Ez a feszült tempójú, érdekfeszítő sorozat, amely Whitehallban és Berlinben, a hatalom központjaiban játszódik, azoknak a vezető politikusoknak és hivatalnokoknak a szemszögéből mutatja be a kibontakozó krízist, akik azért küzdenek, hogy megakadályozzák a világ első globális háborúját. Képes Sir Edward Grey brit külügyi államtitkár megmenteni a békét a téves információk és a német vezérkari főnök, Helmuth von Moltke machinációi ellenére is? Hagyni fogja II. Vilmos császár, hogy egy kis balkáni háború az egész kontinensre kiterjedő katasztrófát váltson ki? Vajon Winston Churchill pacifista kabinettársai véleményére hagyatkozzon, vagy az ösztöneiben bízzon, ha meg akarja védeni Franciaországot az inváziótól? Lenyűgöző alakítások és egy legendás történet bemutatása új szemszögből: ez a magával ragadó, gondolatébresztő dráma feltárja a háború eredetének titkait, megcáfolja az elkerülhetetlenségéről szóló elterjedt hiedelmeket és megmutatja, hogy a tragikus, katasztrofális I. világháború kitöréséhez rengeteg erőfeszítés és óriási balszerencse kellett.

Leírás forrásaTovább9/11: One Day in America 2021

A több mint két év aprólékos munkájával készült rendkívüli dokumentumfilm-sorozat a 2001. szeptember 11-i New York-i és washingtoni terrortámadások legkritikusabb pillanatait rekonstruálja. Az epizódokban a megrázó archív felvételeken kívül vadonatúj, a támadások eddig nem ismert mozzanatait is felfedő interjúkat is láthatunk szemtanúkkal és a drámai események túlélőivel. Az Emmy-díjas 72 Films és az Oscar-díjas producerek, Dan Lindsay és T.J. Martin által jegyzett széria az egyik legátfogóbb és legmegindítóbb filmalkotás a szeptember 11-i eseményekről.

TovábbA Contact projekt

A megfigyeléseket és az USA által vezetett munkacsoport eredményeit felhasználó sorozat azt vizsgálja, vajon kapcsolatba kerültünk-e valaha a földönkívülikkel?...

TovábbA Fehér farkasok földjén

Tartalom : A fehér farkasok földjén című ismeretterjesztő filmsorozat az operatőr Gordon Buchanan különös kalandját meséli el A férfi három hónapra a sarkvidéken élő fehér farkasok egyik csoportja közelébe költözött. A sorozat által nem csupán a farkasok személyiségével, életükkel, de lenyűgöző intelligenciájukkal is megismerkedhetünk.

Leírás forrásaTovábbA Föld kialakulása (How the Earth Was Made)

színes, magyarul beszélő, angol-amerikai dokumentumfilm sorozat, 45 perc, 2009 (12) Leírás: Különleges nyomozás szemtanúi lehetünk: a bizonyítékok olykor több kilométeres mélységben, vagy épp több ezer méteres magasságban találhatók. Miképp lehet a ma látható vulkánokat, hegységeket, óceánfeneket és folyóvölgyeket felépítő kőzetekből kitalálni, hogy milyen volt bolygónk négy és fél milliárd évvel ezelőtt? A választ geológus-detektívek lenyűgözően szemléletes formában tárják fel előttünk.

Leírás forrásaTovábbA heavy metal története (Metal Evolution)

A sorozat a többgenerációs és az idők során sokrétűvé fejlődött heavy metal zeneirányzat történetét és jelenét veszi górcső alá. Megszólalnak a műfajt formáló zenészek és producerek, mint Slash vagy Bruce Dickinson; feltérképezzük a heavy metal irányzatait a klasszikus kezdetektől a glamen át a progresszív válfajokig, és a személyes történeteken keresztül bepillantást nyerünk a kulisszák mögötti világba.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbA jövő autója

A 4 részes sorozat lehetőséget ad a nézőnek arra, hogy olyan autók kormánya mögé képzelje magát, melyekről ma még álmodni sem merünk. Utunk 2030-ba vezet, ahol a nézők egészen új, elképesztő dizájnnal, és új technológiákkal ismerkedhetnek meg. A sorozat rávilágít azokra az új trendekre, melyek a jövő autóit alakítják, ahol a klasszikus belsőégésű motorokat új rendszerek, az acélt pedig nano-technológiával készült újfajta anyagok váltják fel.

Leírás forrásaTovábbA legbátrabb szexgeneráció S01

Az idősebb generációk igencsak meglepődnének, hogy a mai fiatalok hogyan szexelnek! Gyakorlatilag a szabály az, hogy nincs szabály. Bármilyen segédeszköz, partnercsere, és kiegészítő belefér. Megmutatjuk, hogy hogyan adja át magát a testi élvezeteknek a mai, azaz a szex generáció.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbA valódi Amerika (Our America with Lisa Ling)

Az OWN: The Oprah Winfrey Network megbízásából készült sorozatban a népszerű oknyomozó újságíró, Lisa Ling segítségével olyan ellentmondásos és a közvéleményt is provokáló kérdésekbe nyerhetünk bepillantást, amelyek folyamatosan foglalkoztatják az Egyesült Államokban élőket. Ilyen kérdések például a vallási megmozdulások, a szexuális bűnőzök utóélete, a drogfüggőség vagy akár az importált feleségek létezése. A műsorvezető az egyes részekben megpróbálja beleélni magát interjúalanyai helyzetébe, ennek során számos, időnként kényszerű tapasztalatra tesz szert olyan vitás kérdésekben melyek a mai napig foglalkoztatják az amerikai közvéleményt. Lisa legfőbb törekvése, hogy meggyőzze nézőit arról, hogy létezhetnek más nézőpontok is és néha meg lehet megkérdőjelezni azt, amit a valódi Amerikáról eddig gondoltak.

TovábbA Világegyetem

A világűr teli van titokzatos jelenségekkel, amiket józan ésszel alig lehet felfogni. Ki gondolta volna, hogy léteznek részecskék, amelyek akadálytalanul hatolnak át a testünkön, vagy hogy vannak olyan csillagközi felhők, amiket ugyanaz az alkohol itat át, amit mi is megiszunk? A Spektrum Televízió legújabb sorozatában szakértők segítségével feltárulnak ezek a titkok: üstökösöknek eredünk a nyomába, megvizsgáljuk a földönkívüli élet lehetőségeit, és olyan szemszögből vehetjük szemügyre az Univerzumot, ahogy eddig még sosem láttuk

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbAccused: The 74 Stone Babysitter

On 18 March 2008 a two-year-old boy was beaten to death in a Texan border town. His aunt, Mayra Rosales, was the only one with him at the time and was charged with his murder. But was this really possible? Mayra weighed nearly 500 kg, was bed-ridden and totally immobile. So why was she confessing to a heinous crime she seemingly could not have committed? This incredible film follows the many twists and turns in the case with intimate interviews with Mayra, her family, and the investigators, lawyers and doctors involved.

Leírás forrásaTovábbÁllati természet 2021

Kerülj még közelebb a természet legnagyobb sztárjaihoz. Az Állati természet című dokumentumsorozat érzelmes, magával ragadó és szemléletes utazásra invitál a vadonba.

TovábbÁllítólag...

Az Állítólag… (eredeti címén: MythBusters, magyar tükörfordításban: Mítoszirtók) az egyesült államokbeli San Franciscóban forgatott televíziós sorozat. Célja, hogy a különböző hiedelmeket, „legendákat” tudományos eszközökkel megvizsgáljon.

Leírás forrásaTovábbAmcsi benzinfalók

Sokan azt hiszik, hogy az USA-ban a gazzal benőtt mezőkön, elhagyott udvarokban és dohos garázsokban rozsdásodó régi járművek egy fabatkát sem érnek. A zseniális autószakértő Richard Rawlings és a rendkívül tehetséges Aaron Kaufman autószerelő számára azonban ezek az autók aranybányát jelentenek. A vadonatúj sorozatban Richard és Aaron Texas másodrendű útjait járják, kocsiszínekben, használtautó-vásárokon és a szabadban keresnek felújítható régi autóritkaságokat. Az 1957-es Chevy autóktól az 1973-as Trans Am kocsikig a páros keményen dolgozik azon, hogy felújítsa ezeket a rozsdásodó régiségeket, megvalósítva közben a saját elképzeléseiket is. Az idő pénz, ezért minél gyorsabban készülnek el az autókkal, annál hamarabb adhatják el őket. Sikerül-e elkészülni a kocsikkal a következő árverésig, és megérik-e majd a beléjük fektetett munkát?

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbAmerikai Hasfelmetsző Londonban (2017)

Lehetséges, hogy két hírhedt gyilkos ugyanaz az ember volt? Jeff Mudgett utánajár, hogy H. H. Holmes és Hasfelmetsző Jack tényleg lehetett-e ugyanaz a személy.

Leírás forrásaTovábbAranyláz a Bering-tengeren

A sorozat négy kotróhajó és legénysége küzdelmeit követi nyomon, amint lemerülnek a jeges vízbe, hogy a Bering-tenger fenekéről hozzák fel az aranyat. Az alaszkai határnál fekvő kisvárosban, Nome-ban forgatott műsorban eddig soha nem látott aranyláz tombol. Az értékes fém itt azonban nem a földben található, hanem a szeszélyes, kegyetlen és jeges Bering-tenger alján rejlik. A tét nem kicsi: a vállalkozás indulását követően az egyik csapat huszonnégy óra alatt negyven uncia aranyat is felhoz a hatméteres vízbe merülve, amelyből az aktuális áron százötvenezer dolláros hasznot húznak. A csapatok a meggazdagodás reményében hajlandók mindent kockára tenni, hogy a felszínre hozzák a kincset. Kétmillió éves gleccserek olvadása során kerültek értékes, gazdag aranyrögök a Bering-tenger vizébe. A jégtakaró nyári olvadása után a kisváros élete felpezsdül, ahogy úttörő aranyásók özönlenek a tengerre az arany után kutatva. A hajók méretben és kialakításban különbözőek, de egy dolog közös bennük: mindegyiket lelkes és mindenre elszánt csapatok irányítják, akiknek a megélhetése függ attól, hogy megtalálják-e az aranyat vagy sem. A sorozatban családi rivalizálás, veterán kincskeresők és lelkes kezdők harca közben dől el, hogy ki lesz képes az arany megszerzésére. Ha a tengeren sikerre találnak, elodázzák a csődöt, és egy lépéssel közelebb kerülnek a gazdagsághoz. Ha azonban hibáznak, az életükbe is kerülhet, hiszen egy rossz mozdulat a tenger mélyére sodorhatja őket. A szárazföldre visszatérve, a tartozásaik miatt pedig akár börtön is várhat rájuk.

TovábbAranyláz a Bering-tengeren: Merülés a jég alá

Az Emmy-díjas producer, a számtalan sikeres reality műsort (többek között magát a Halálos fogást) jegyző Thom Beers sorozata, az Aranyláz a Bering-tengeren egyesíti a Halálos fogás és az Aranyláz Alaszkában izgalmait. A sorozat négy kotróhajó és legénysége küzdelmeit követi nyomon, amint lemerülnek a jeges vízbe, hogy a Bering-tenger fenekéről hozzák fel az aranyat. Az alaszkai határnál fekvő kisvárosban, Nome-ban forgatott műsorban eddig soha nem látott aranyláz tombol. Az értékes fém itt azonban nem a földben található, hanem a szeszélyes, kegyetlen és jeges Bering-tenger alján rejlik. A tét nem kicsi: a vállalkozás indulását követően az egyik csapat huszonnégy óra alatt negyven uncia aranyat is felhoz a hatméteres vízbe merülve, amelyből az aktuális áron százötvenezer dolláros hasznot húznak. A csapatok a meggazdagodás reményében hajlandók mindent kockára tenni, hogy a felszínre hozzák a kincset.

TovábbAranyláz Alaszkában

A gazdasági válsággal szembesülő Hoffman család saját kezébe veszi a sorsát, és új lehetőségek után néz. Az "Aranyláz Alaszkában" a nagyratörő Todd Hoffman és családja sorsát követi nyomon, akik mindenüket kockára téve hátat fordítanak korábbi életüknek, és elindulnak aranyat keresni az alaszkai vadonban. Miután megvásárolnak egy 200 holdas területet Észak-Alaszkában, a nagy vagyon reményében lelkesen kutatnak a megálmodott ököl nagyságú aranyrögök után. Számos kihívással kell azonban szembenézniük: éjjel-nappal keményen kell dolgozniuk, hogy gépeik működőképesek maradjanak. Miközben a Hoffman család próbálja kialakítani új életformáját, a sikerük vagy bukásuk jórészt azon múlik, sikerül-e a közösségben baráti kapcsolatokat kiépíteniük, enélkül esélyük sincs arra, hogy megleljék az aranyat. A sorozat rekord nézettséggel futott a Discovery műsorán az USA-ban, így a sorozat folytatódik.

TovábbAz emlősök élete - The Life of Mammals

David Attenborough igényesen elkészített viselkedésbiológiai sorozata az emlősökről szól. E fajokban gazdag világban vannak növényevők, mindenevők és ragadozók. Egyesek félelmetesen erősek és agresszívak. Harcolnak a párjukért és az élelmükért, sőt védelmezik az életben maradásukhoz szükséges területüket is. Vannak közöttük pár centiméter hosszúak, míg mások roppant nagyok. Élhetnek vízben, lebeghetnek a vízfelszínen vagy heverésznek a parton. Nemcsak a talajszinten élnek, hanem a talajban, sőt a fák lombkoronájában is. Az emlősök a levegőt is birtokba vették, versenyre kelve a madarakkal. Egyes helyeken csillagászati számban gyűlnek össze? és szinte mindenhol megvetik a lábukat. E rendkívül változatos élőlények története tárul elénk David Attenborough tízrészes sorozatából.

Leírás forrásaTovábbAz Internet igaz története

Az aktuális rész ismertetője: Hogyan indított el egy zenemegosztó webhely, a Napster egy olyan online forradalmat, amely az internetet a felhasználók hatalmas közösségévé kovácsolta össze. A film ismertetése: Néhány év leforgása alatt az Internet mindent megváltoztatott - a barátságot, a szórakozást, a nagy- és kisvállalkozásokat, a politikát, az információszerzés módját és még a bűnözést is. Emberek milliói ma több időt töltenek az interneten, mint a tévé előtt. "Az Internet igaz története" sorozat epizódjai egy-egy történetet mesélnek arról, hogyan és milyen nyaktörő sebességgel forradalmasította az Internet életünk egy-egy területét. Ez az izgalmas és lenyűgöző sorozat megismertet a mindennapjaink részévé vált olyan közismert fogalmakkal, mint a Google vagy az iPod, valamint ezek kitalálóival, például Bill Gatesszel, a Microsoft alapítójával. A Discovery Science megosztja velünk a különleges történeteket és elemzi azokat a döbbenetes változásokat, amelyeket ezek újdonságok hoztak életünkbe. Kihagyhatatlan sorozat!

Leírás forrásaTovábbAz internet sötét oldala

A világ, ahol a virtuális és a fizikai valóság találkozik egymással: az internet. Kulcsfontosságú, egyre bővülő platform, ami több milliárd ember számára nélkülözhetetlen és megváltoztatta életvitelünket. De a vitathatatlan előnyei mellett egyben számos új, eddig ismeretlen veszély forrásává is vált: sorozatunk a teljes internet 80%-ának becsült rejtettebb szegletébe kalauzol, ahova a mindennapos keresőkkel eljutni nem lehetséges. Kiber-emberrablás, emberkereskedelem, digitális háborúk, pornófüggőség, pedofília – néhány példa a sötét oldaról.

Leírás forrásaTovábbAz Univerzum Rejtélyei

Az Univerzum mérete szinte felfoghatatlan. Rejtélyei, mint a fekete lyukak működése, a csillagok születése, vagy az idő és a tér kérdése sok tudós kutatásának örök tárgya. A legújabb felfedezések és a fejlett vizualizációs technika segítségével sorozatunk a Kozmosz titkai mutatja be nézőinek.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbBear Grylls - Ha minden kötél szakad

Bear Grylls legújabb sorozatában valóban minden kötél szakad, és ebbe a nézők idegeit is illik beleérteni. Bearnek ezúttal városi környezetben kell bizonyítania túlélési szakértelmét: hősünk egy túlélési kézikönyv életveszélyes helyzeteit kelti életre, és elemzi lépésről lépésre a teendőket, melyeket - szokásához híven - a gyakorlatban mutat be nekünk. A Discovery Channel egyik legnépszerűbb sorozatának házigazdája egyszer kaszkadőrként, máskor városi túlélési szakértőként kerül olyan helyzetekbe, amelyek nagyvárosi környezetben bármelyikünkkel bármikor megtörténhetnek. Elszabadult autók, leszakadó liftek, kóbor kutyák támadása. Mind - mind olyan események, melyek bármelyikünkkel bármikor megtörténhetnek. Bear Grylls pedig mindet kipróbálja és a gyakorlatban mutatja be mi a teendő egy-egy vészhelyzet esetén. Miképp járhatunk túl a ránk támadó kutyák eszén? Hogyan úszhatjuk meg élve, ha kocsinkkal a vízbe csapódunk? Hogyan mentehetünk ki egy lángoló autóban rekedt sebesültet, hogy közben ne robbanjunk fel? Hogy élhetjük túl, ha mérgező gázfelhő csap le városunkra? Bear olyan életveszélyes helyzetekben teszi próbára életösztönét és tapasztalatát, amelyek velünk is bármikor előfordulhatnak. Egy túlélési kézikönyvet követve kelti életre a leírt vészhelyzeteket, hogy lépésről lépésre mutassa be, mi a teendőnk, ha bekövetkezik a baj. A műsor célja hogy az ismeretek birtokában az emberek elkerüljék ami minden vészhelyzetben a legnagyobb gondot okozza, a pánikot. Egyéb epizódok

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbBekasztlizva külföldön /Banged Up Abroad/

Bekasztlizva külföldön /Banged Up Abroad/ színes, magyarul beszélő, angol dokumentumfilm sorozat, 2007 Leírás A sorozat epizódjai olyan nemzetközi csavargások történetét elevenítik fel, melyek hosszabbra és fordulatosabbra sikerültek a reméltnél.

Leírás forrásaTovábbBolygónk, a Föld - Planet Earth 2006

Egy újabb és talán ezidáig a leghatalmasabb BBC megaprodukció képsorainak lehetünk szemtanúi, mely során életünk forrásának nyomába eredünk: Bolygónk, a Föld kerül a természettudományos felfedezõkörút középpontjába, Attenborough tolmácsolásában. Az öt év alatt, 40 operatõr munkáját összefogó forgatóstáb, mintegy 200 helyszínen forgatott filmjének elképesztõ felvételei eddig soha nem látott területeket járnak be, Földünk legkülönfélébb teremtményeit mutatják be. A sorozat elsõ része a föld tudománytörténetérõl kíván átfogó képet adni. A Földnek életet adó vízek és a Nap csodálatos ereje bolygónknak unikális változatossággal bíró flórát és faunát, lenyûgözõ állatvilágot adott. S, hogy mindez szemléletesebben látható legyen, nézzük meg az északi sarkon élõ jegesmedvét és játékmackónyi kölykeit, akik számára mindössze két hét áll rendelkezésére, hogy felkészüljenek a nehéz útra, mely elõttük áll. Az évszakok váltakozása állatok millióinak vándorlását vonta magával, ahogy látjuk ezt a farkascsordák által üldözött rénszarvasok esetében. Nincs ez másképp a Kalahári-sivatag elefántjainál sem. Káprázatos, ám cseppet sem szemfényvesztõ képsorok.

TovábbBrutal Bayout

Phelps travels to the Deep South to investigate the murder of 8 girls over 4 years. But a maverick private investigator, multiple persons of interest, and rumors of police corruption make this case murkier than a Louisiana bayou. Investigation Discovery

TovábbBrutális biológia

Meglepő és izgalmas felfedezőútra viszi nézőit Dr. Szerényi Gábor, a Brutális biológia című sorozat szakértője. Az emberi és az állati tulajdonságok összehasonlítása során kiderül például, képesek vagyunk-e utánozni bizonyos állati mozgásokat, nők és férfiak sofőr szerepben állnak komoly próbatétel elé majd látványos akciófilm-jelenet szemlélteti, vajon mikor képes többre az ember: csoportban vagy egyénileg? Szerényi tanár úr a szemünk és az agyunk kapcsolatát optikai csalódásokon keresztül érzékelteti, mielőtt a növények brutális biológiáját hozza testközelbe.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbBrutális fizika

A Brutális fizika egy szórakoztató formában tudást közvetítő sorozat, mely alapvető jelenségeket mutat be és magyaráz, illetve a fizika törvényeinek mindennapos felhasználási lehetőségeit szemlélteti. Legtöbbször egyszerű, hétköznapi tárgyakból épített eszközökkel hajtunk végre kísérleteket, méghozzá Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem Kísérleti Fizika Tanszékének munkatársának irányítása alatt. Ezeket a kísérleteket pedig a lehető legérdekesebb, leglátványosabb módon mutatjuk be a nézőnek, felhasználva a filmezés rendelkezésére álló korszerű technológiát.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbBűnös lelkek

A Bűnös lelkek megtörtént eseteket, hátborzongató bűnügyeket dolgoz fel. Olyanokat, amelyek nem hagyják nyugodni a magyar társadalmat. Miért gyilkoltak meg ártatlan apákat és anyákat az ország legkegyetlenebb bankrablói? Miben bízik egy sorozatgyilkos, aki évtizedek után szabadulhat a rácsok mögül? Mit érez egy ember, aki élve eltemet egy 11 éves gyereket? A műsorban bűnös lelkek adtak interjút, megtört családtagok, szemtanúk nyilatkoznak fájdalmukról. A Bűnös lelkek eredeti, soha nem látott felvételekkel és rekonstruált, színészek által eljátszott jelenetek segítségével mutatja be az elmúlt évtizedek legbrutálisabb magyar bűnügyeit.

TovábbCarlos Rey Emperador

A történelmi sorozat Carlos V (V. Károly) életét mutatja be. Felesége, Isabel de Portugal (Portugáliai Izabella) szerepében Blanca Suárez játszik, aki a császár egyetlen igaz szerelme. Művelt, szép és intelligens nő, aki bölcsen uralkodik férje távollétében is.

TovábbCIA: Titkosítás feloldva

Minden titokra fény derül egyszer. Ebben a sorozatban a CIA titkosítás alól feloldott dokumentumain keresztül ismerhetjük meg az utóbbi évtizedek legnagyobb horderejű, történelemformáló eseményeinek hátterét. Kadhafi megölésének, az Argo című sikerfilm mögött meghúzódó valódi történetnek vagy akár az Oszama bin Laden utáni hajtóvadászatnak eddig ismeretlen részletei tárulnak fel a tízrészes sorozatban.

TovábbCsomagcsaták (Baggage Battles)

A Csomagcsatákban betekinthetünk a gazdátlan tárgyak árverésének izgalmas és rendkívül jövedelmező világába.A három csapat: a Laurence Martin-Sally házaspár, Mark Meyer fiatal vállalkozó, és egy régiségeket áruló üzlet tulajdonosa, Billy Leroy. A csapatok nem tudják, hogy a csomagok mit tartalmaznak, ezért mindegyik ajánlat hazárdjáték. Színes, magyarul beszélő, amerikai dokumentumfilm sorozat, 30 perc

TovábbDaktari

A '70-es évek elejének nagy televíziós sikere volt nálunk a Daktari, amely az afrikai Wamerui Állatviselkedéstani Központban játszódik. Főszereplője az állatorvos-kutató Dr. Marsh Tracy (akit szuahéli néven Daktarinak, azaz "Doktornak" szólítanak), a lánya, Paula, a fiatal növénybiológus Jack, helyi kisegítőjük, Mike, valamint a kancsal oroszlán, Clarence és a Judy, a minden lében kanál csimpánz. A történetek a vadvilág védelmezői és a helyi vadorzók harcai körül zajlanak.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbDrog-nyomozók

A kábítószer-kereskedelem a világ egyik legjövedelmezőbb és egyúttal legigazságtalanabb biznisze, melyben aki nyer, sokat nyer, aki veszít, mindent veszít. De hogyan működik ez a sokat szidott, a hatóságok által mégis többnyire tehetetlenül szemlélt üzletág? Lehetséges valaha véget vetni neki? Vagy legalább keretek közé szorítani? És milyen hatással vannak a különböző kábítószerek a használóikra? A nyers hangvételű, tényekre szorítkozó oknyomozó sorozat 360 fokos körképet ad négy széles körben elterjedt kábítószerről, a kokainról, a metamfetaminról, a heroinról és a marihuánáról. Az epizódok valamennyi drog esetében elénk tárják a használatához és előállításához vezető társadalmi tényezőket, valamint exkluzív interjúkat mutatnak be az üzletág legfontosabb szereplőivel: kereskedőkkel, farmerekkel, fogyasztókkal, valamint az ellenük harcoló rendőrökkel és orvosokkal. Valamennyi kábítószer esetében részletes képet kapunk a drog teljes életciklusáról, az alapanyag megtermesztésétől kezdve egészen az értékesítésig és hatásuk az emberi szervezetben való kifejtéséig. A sorozat segítségével próbálkozzon meg azzal, ami eddig még senkinek se sikerült: feltérképezni és megismerni a legelterjedtebb és legpusztítóbb kábítószerek terjesztő hálózatait, valamint az őket a háttérből működtető személyeket. Tartson ön is a stábbal Kolumbia kokafarmerei, Afganisztán heroincsempészei és Jamaica marihuánatermesztői közé, és kövesse nyomon a szerek útját a megközelíthetetlen termőhelyektől a félhomályos laboratóriumokon át egészen a fogyasztókig és a razziákat szervező rendőrörsökig.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbDrogfogások a repülőtéren

A New York-i John F. Kennedy repülőtéren több szervezet ügynökei harcolnak közösen az országba kábítószert és más illegális cikkeket becsempészni igyekvő bűnözők ellen. Munkájuk során nemcsak az ország biztonsága, de az ő életük is veszélyben forog – ezzel azonban nem törődhetnek, hisz minden egyes napjuk bűnözők között, motozásokkal, vallatásokkal és letartóztatásokkal telik...

TovábbEbola Virus 2014 -

ebola vérzéses láz egy súlyos, magas halálozással járó fertőző betegség, melyet az Ebolavirus nemzetségbe tartozó Ebola-vírusok okoznak, melyek a Marburg-vírushoz hasonlóan a Filovírusok (Filoviridae) családjába tartoznak.[1] A betegség eleinte klasszikus vírusfertőzés tüneteivel jelentkezik (pl. láz, izomfájdalmak), majd kialakulnak a vérzéses lázra jellemző tünetek, mint a hasmenés, hányás, fokozott vérzékenység, végül többszervi elégtelenség és keringési sokk alakul ki.[2] A betegség a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Ebola folyóról kapta a nevét, ahol először okozott járványt 1976-ban. A vírus azóta Afrika különböző pontjain többször is feltűnt, főleg Kelet-Közép-, Közép- és Nyugat-Afrikában, az Ebola és a Kongó folyók környékén, a Kongó területén, a Viktória-tó környékén, Dél-Szudánban, Ugandában, Gabonban, Elefántcsontparton, Guineában, Sierra Leonéban és Libériában. A betegség zoonózis, állatról terjed emberre. Megbetegíti a majmokat és más emlősöket is, azonban a vírus természetes gazdája nem ismert.[3] Kezelése és megelőzése nem megoldott, sem specifikus terápia, sem hatékony védőoltás nem áll rendelkezése.[2] A beteg elkülönítése mellett támogató, szupportív kezeléseket (pl. folyadékpótlás) alkalmaznak. A betegség halálozása 50-90 százalék körüli. Potenciális biológiai fegyvernek tartják, mivel az egyik legvirulensebb emberi kórokozó.

TovábbEgyszer volt ... az élet

Egyszer volt sorozatunk élet című részeiből bepillantást nyerhettek a sejtek működésébe, ami az élet kezdete és forrása. Felfedezhetitek a vérkeringést, megvizsgálhatjátok, hogyan árasztják el az emberi szervezetet a vírusok, és hogyan védi meg magát. Sok érdekes dolgot tudhattok meg a különböző szervek működéséről, betegségeiről is. A sorozat foglalkozik a hormonháztartással, az örökléstannal, az aggyal, és mindezt a molekulák és sejtek szintjén meséli el minden korosztály számára érthetően és szórakoztatóan.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbElhagyott városok

A sorozat rég elfeledett, kísérteties helyeket mutat be, ahol egykor nyüzsgő élet zajlott, de mára teljesen kihaltak. A hat epizódon keresztül bepillanthatunk Csernobil üres városába, az elhagyatott Hashima-sziget épületeibe, a kísérteties Bodie kisvárosba, vagy megismerhetjük a Namíbiai sivatagban németek által alapított, majd elhagyott Kolmanskop nevű falu történetét. Miért hagyták el az emberek otthonaikat? Mi történik a kihalt településekkel? Kiderül az Elhagyott városok című sorozatból.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbEli Roth - A horror története

Az AMC Studios új, saját gyártású sorozata a horror nagyágyúit mutatja be _ azokat a történetmesélőket és világsztárokat, akik meghatározzák a horror-műfajt. Az egyenként egyórás epizódok a leglebilincselőbb horror-témákat és a mögöttük rejlő inspirációkat járják körül. Bepillantunk a horror fejlődésébe az egyes korszakokon át, látni fogjuk, mindez hogyan hatott a társadalomra, és talán megértjük, hogy a horror hűséges rajongótábora miért imádja még mindig és töretlenül a borzongást és a félelmet.

TovábbExtraordinary People

A series of documentaries exploring remarkable tales of human experience from all over the world. Channel 5-tv Extraordinary People is a television documentary series broadcast on Channel 5 in the United Kingdom. Each programme follows the lives of people with a rare medical condition or unusual ability. People featured have or had rare illnesses such as rabies and eye cancer. Many of these people do activities previously thought impossible for people in their condition.

Leírás forrásaTovábbExtrém vasútvonalak Alaszkában

Telepesek és farmerok ezrei élnek a külvilágtól elzártan, a közutaktól és városoktól mérföldekre lévő vadon közepén Alaszkában. Vonatok szállítják az ott lakókank a mindennapi élethez szükséges kellékeket. És ha egy vonat nem jut el az életfenntartó szállítmánnyal a zord, hótól borított tájakon, akkor sokan maradnak segítség nélkül. Kövessük nyomon az elit munkások, szerelők és mozdonyvezető küzdelmét, akik Alaszka nyolcszáz kilométer hosszú vasútját üzemben tartják még a legvadabb télben is.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbFace Off

Maszk- és sminkmesterekről szóló versennyel egybekötött valóságshow, amelynek során minden részben életre kel egy-egy mestermű, az évad végére pedig csak egyetlen egy maradhat, aki elviszi a fődíjat, amely segítségére lehet karrierjének elindításában.

TovábbFájdalom, genny és méreg

Michael Mosley a brit újságíró és orvos mondja el annak rendkívüli történetet, ahogyan létrehozták a világ leghasznosabb és legértékesebb gyógyszereit. Azt mondja el a program, miként kutattuk a legközönségesebbtől a legéletveszélyesebb betegségekig bezárólag a gyógyítás módját, és ez vezetett a kémia mélyreható megismerésére, továbbá hogyan fedeztek fel néhányat, a bolygó legszélesebb körben használt termékei közül - a gyógyszereket. Ez a felfedezés és zsenialitás története, és egy történet, mely végülis átalakította - és megmentette - milliók életét a bolygón. Ma hosszabb ideig és egészségesebben élnek az emberek, mint bármikor a történelem során.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbFald Fel Amerikát 2 évad

Adam Richman, a világhírű zabagép évekig rótta az Egyesült Államok útjait és étkezdéit, hogy felfedezze az ország legjobb burkoló helyeit és legendás evőversenyeken mérettesse meg magát. Rajongói és követői megpróbálják megdönteni legendás mesterük korábbi rekordjait. A „díszlet” a Fald fel Amerikát nézőinek ismerősnek tűnhet: újra a legínycsiklandóbb falatokkal és gigantikus méretű ételekkel nézhetnek farkasszemet.

Leírás forrásaTovábbFapad

Szemlő Róbert kétes hírű vállalkozó úgy érezte az állati fehérje feldolgozás már nem a legjobb biznisz Magyarországon. Gondolt hát egy nagyot, és elhatározta, hogy fapados légitársaságot alapít, ami nemcsak, hogy menő dolog, de féllegális bevételek tisztára mosására is alkalmas...

Leírás forrásaTovábbFöldönkívüliek a sztrádán - Alien Highway 2019

A több mint 30 éve UFO-kutatásokkal foglalkozó Chuck Zukowski összeáll a fiával és egy nyomozóval, hogy egyértelmű bizonyítékot keressen az UFO-k jelenlétére.

TovábbGéniusz 2017

Ez az életrajzi jellegű sorozat bepillantást nyújt a huszadik század legemblematikusabb hírességeinek az életébe.

TovábbGlee Project

Ugye nem kell bemutatnom a Glee-t? Aki ismeri, az szerintem szereti... Úgy, mint ezek az amerikai srácok, akik részt vehetnek ebben a fantasztikus sorozatban. Mivel a Glee egy középsuliról szól, ahol a diákok folyton ballagnak, ezért új szereplőkre van szükség. Az alkotók a Glee Projectben keresik őket!

TovábbHa ciki, hanem beteg vagy!

Bélféreg, hüvelygomba, aranyér, inkontinencia, bűzlő nemiszerv... ezek mind olyan betegségek, amiket nem szívesen tudnánk a magunkénak. Azonban az Egyesült Királyság lakosságának a 2%-át érinti valamelyik ezek és még sok más közül. Ez a műsor ezeket a betegségeket mutatja be, amiről az átlag ember nem beszél. Azért nem, mert hát kellemetlen...

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbHitler és Churchill: a Sas és az Oroszlán

1940 és 1945 között Hitler és Churchill minden gondolata egyetlen dolog körül forgott: hogy miként pusztítsák el egymást. A kétrészes film a két óriás harcát mutatja be ritkán látott, aprólékos munkával utólag színessé tett felvételek segítségével.

TovábbHitler: The Rise and Fall

Plot Synopsis Featuring rare archival footage and photos along with expert analysis, this three-part series explores the history of Adolf Hitler, covering the before, during and final days of his life. The three-part series opens with a look at how Hitler, Heinrich Himmler, Herman Goring, Josef Goebbels and Rudolf Hess made their individual journeys through pre-war Germany. Then, it investigates how Hitler required a group of men, his inner circle, tasked with clear roles so he could implement his brand of terror terror. A deep look at Goebbels, Himmler and Goring. Then, 1939 would see the outbreak of WWII, Hitler sets off his blitzkrieg across Europe and after the popularity from taking Poland and France the tide begins to turn. Expert commentary is provided by: Sir Richard Evans, Regius Professor of History at the University of Cambridge; Martin Kemp, Emeritus Professor of the History of Art, Oxford University; and Nicolas O'Shaugnessy, Professor of Communication at Queen Mary, University of London. HITLER: THE RISE AND FALL premiered on American Heroes Channel in April 2015, marking the 70th anniversary of the death of Hitler. Cast Richard Evans Martin Kemp Nicolas O'Shaugnessy

TovábbHogy váljunk zsarnokká? - How to Become a Tyrant 2021

A dokumentumsorozatban a történelem despotái bizonyítják, hogy a vasököllel való uralkodáshoz a feltörekvő diktátornak ismernie kell az abszolút hatalom forgatókönyvét

TovábbII. Világháború - Elveszett filmek - WWII in HD

Ritka archív felvételek, naplók és egyéb dokumentumok segítségével a sorozat a legnagyobb csaták résztvevőinek személyes történeteit mutatja be. Úgy, ahogyan csak ők látták.

TovábbInvestigation Discovery

A csatorna törvényszéki és bűnügyekkel, a nyomozások szakmai-tudományos hátterével foglalkozik[4], mellyel elsősorban a 25-54 év közötti, bűnügyek iránt érdeklődő közönséget igyekszik megszólítani. A Discovery Networks EMEA által végzett kutatás szerint a valós eseteket feldolgozó törvényszéki és nyomozati műsorok az európai közönség körében a legnépszerűbbek közé tartoznak: minden második (48%) felnőtt néző érdeklődik irántuk.

TovábbIsten nyomában Morgan Freemannel

A műsor az Oscar-díjas Morgan Freeman által készített és vezetett nagyszabású hatrészes sorozat, amely annak jár utána, hogy az emberek a Föld egyes pontjain miként igyekeznek megérteni Istent. Kicsoda is Ő? Honnan jöttünk? Miért létezik a gonosz? Mi történik velünk a halálunk után? Valamennyiünk életében eljön a pillanat, amikor feltesszük magunknak ezeket a kérdéseket, s az esetek többségében valamennyien más és más megoldásra jutunk. A műsor egyik különlegessége, hogy több irányból is megvizsgálja a jelenségeket: többek közt megpróbálja megérteni, hogy a vallás milyen fejlődési pályát járt be a történelem során, s megfordítva, hogy a vallás miként hatott a különböző társadalmak alakulására. Az Oscar díjas színész mindent megtesz azért, hogy ő maga is a Létező közelébe kerülhessen. Az epizódok során ellátogat a nagy világvallások fontos szent helyeire, felkeresi Jeruzsálemben a Siratófalat, Indiában a Bódhifát, Mexikóban a maja templomokat és Texasban a több tízezer férőhelyes Lakewood "megatemplomot". Kalandozz te is Morgan Freemannel, közben nézz egy bámulatos és gondolatébresztő történetet hitről és spiritualitásról, tudományterületeken és vallásokon át!nézz egy bámulatos és gondolatébresztő történetet hitről és spiritualitásról, tudományterületeken és vallásokon át!

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbJames Cameron - A science fiction története (2018)

James Cameron _ A science fiction története, egyedülállóan közeli betekintést nyújt annak a műfajnak a kezdeteibe, amely aztán a populáris kultúra egyik legfontosabb eleme lett. A hatrészes televíziós sorozat minden részében az Oscar-díjas író, rendező és producer, James Cameron, élvonalbeli történetmesélőkkel, sztárokkal és ezt a területet meghatározó egyéb szereplőkkel készült interjúkon keresztül mutatja be a sci-fi gyökereit, a futurisztikus elképzelést és azt, hogy miért vonzó ez a műfaj a nézők számára. Az interjúk alanyai többek között Steven Spielberg, George Lucas, Ridley Scott, Christopher Nolan, Arnold Schwarzenegger, Will Smith, Sigourney Weaver és több száz más résztvevő. Cameron felfedezőútra visz minket, melynek során segít megérteni, honnan jöttek a sci-fi-ötletek, valamint, hogy hová visznek minket.

Leírás forrásaTovábbKen Follett's Journey Into the Dark Ages

Egyetlen történelmi kor sem mozgatja meg annyira a képzeletet, mint a középkor. Titokzatosságba burkolt időszak ez, olyan kor, melyben nemesurak, egyházi méltóságok, építőmesterek és szerzetesek kezében volt a hatalom, a földművesek pedig küzdöttek az életben maradásért. Mindennapi dolog volt az éhínség, a pestisjárvány és a boszorkányégetés. Aki meg merte kérdőjelezni az egyház tekintélyét, arra a legsúlyosabb büntetés várt: a halál. És mégis voltak néhányan, akik kiálltak a méltányosságért és az igazságért - bátor férfiak és asszonyok, akik fényt hoztak a sötétség korába. Ken Follett, a világszerte ünnepelt sikerkönyvszerző, a történetszövés mestere szemügyre veszi a középkort, bemutatja Az idők végezetéig című regényét ihlető személyeket.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbKonténervadászok

A kikötői árverések pergő ritmusú világában a sikerhez a pénznél sokkal többre van szükség. Jó szem kell ahhoz, hogy az ember észrevegye az ígéretes tételeket, és kötélidegzet, hogy állja a versenyt a többi licitálóval szemben, akik szintén meg szeretnének gazdagodni. Óriási a tét - ez már nem játék, ez háború. Kövessük nyomon John Kunkle árverezőt, Jason R. Hughes és Matthew Gaus vevőket, amint megpróbálják megszerezni a legjobb darabokat a legalacsonyabb áron. Vajon ki lesz a "konténervadászat" győztese?

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbKozmosz: Történetek a Világegyetemről

Carl Sagan mára ikonikussá vált sorozata több mint három évtizede indult hódító útjára. A sorozat a korábbi utódjaként az univerzum leghatalmasabb és legkisebb dimenziójú tájaira repíti a nézőket - korszerű tudományos ismeretekkel és felemelő, spirituális élményekkel egyaránt meglepve őket.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbLezáratlan akták (Mystery files)

A sorozat olyan valós, vagy valósnak hitt történelmi szereplők történetét dolgozza fel drámai rekonstrukciók formájában, kiknek személyisége hosszú időn át inspirálta, izgalomban tartotta, összezavarta nemcsak a közvéleményt, de a tudomány képviselőit is.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbLicitvadászok

Megszállottként járja az ócskapiacokat, és néha még a lomtalanításokra is lecsap, hogy kifogjon valami igazán értékes ritkaságot? A Licitvadászok szakértői most megmutatják, hogyan csinálják ezt az igazi profik! A műsor házigazdái, Allen és Ton naponta járják az amerikai városokat, hogy megkaparintsák a legnagyobb haszonnal kecsegtető tárgyakat. Vérbeli, sokat próbált licitvadászok ők: Allennek már az édesapja is a szakmában dolgozott, Ton pedig korábban maga is fegyverek, érmék és ékszerek gyűjtőjeként, autodidakta módon képezte magát műkincsszakértőnek, és vált igazi profivá a ritkaságok felkutatásában és értékelésében. A haszon fejében azonban a kockázatot is vállalniuk kell. Hiába nyerik meg a hozzájuk hasonlóan tapasztalt, kincsekre éhes gyűjtőkkel folytatott versenyt, és szerzik meg az értékes műtárgyakat - a ritkaságokra vevőt is kell találniuk, különben elbukják a befektetett összeget.

Leírás forrásaTovábbLuna Park 2021

A 60-as évek Rómájában egy szabad szellemű fiatal lány, aki a család cirkuszában nőtt fel, hirtelen ráébred, hogy két nagyon különböző világhoz tartozik.

TovábbMagánnyomozók

A detektív doku-realityben egy magánnyomozó iroda mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást a műfaj kedvelői. A sorozat középpontjában átlagos emberek nem hétköznapi történetei állnak. A megbízók nem sajnálnak a zsebükbe nyúlni, csak hogy fény derüljön a hőn áhított igazságra. A privát kopók mindent bevetnek, hogy megbízásukat teljesítsék és ez gyakran nem várt bonyodalmakat és veszélyt szül. A csapatot egy higgadt, profi főnök, Darkó Gábor irányítja.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbMagyarország madártávlatból

Télben és nyárban néhány száz méter magasból olyan tájakat járunk be, amelyeket már százszor láttunk, mégis mintha teljesen újak lennének.

TovábbMiből készül valójában?

Ebben a sorozatban arra keressük a választ, hogy azok a mindennapi betevők, melyeket magunkhoz veszünk, vajon honnan jönnek, miként készülnek. Lerántjuk a leplet a tudományos tévhitekről, teszteljük az összetevőket, valamint segítünk eligazodni az értelmezhetetlen címkék útvesztőjében. Szakértőink segítségével igyekszünk bemutatni az egyszerűbb értelmezését azoknak a túlbonyolított listáknak, amik egy-egy tömeggyártású étel összetevőit sorolják fel, továbbá olyan, mindennapos háztartási cikkek lenyűgöző előállítási folyamatával szeretnénk megismertetni a nézőt, mint a jégkrém, a sör, a rizs, valamint a tészta. Minden részben kérdésekre keressük a választ, például a bemutatott élelmiszer vajon elegendő tápanyagot biztosít számunkra? Van esetleg valamilyen egészségügyi kockázata az elfogyasztásának? Mennyi a túl sok? Amennyiben tényleg igaz az a mondás, hogy az vagy, amit megeszel, akkor valójában mi is az amit megeszünk?

TovábbMorgan Freeman: A féreglyukon át (Through the Wormhole)

Az Oscar-díjas színész, Morgan Freeman a producere, a házigazdája és a narrátora a Discovery Science legújabb sorozatának, amely a világegyetem legnagyobb rejtélyeire keres magyarázatot. A "Morgan Freeman: a féreglyukon át" című sorozat az univerzum nagy kérdéseire koncentrál. Egyedül vagyunk-e a világegyetemben? Honnan származunk? Van-e élet más bolygókon? A sorozat a NASA és különböző magánvállalatok legfrissebb eredményeit, valamint a tudósok és a kutatók legújabb elméleteit felhasználva vizsgálja meg a fekete lyukakhoz, a bolygók gyarmatosításához, illetve a húrelmélethez kötődő teóriákat. A világűr megszállottjának társaságában rácsodálkozhatunk a valóságra, ami bolygónkat körülveszi.

TovábbMuhtesem Yuzyil(Csodalatos szazad)

Torok tortenelmi filmsorozat I Suleiman es Felesege Hurem eletet es a dinastia korszakat irja le

Leírás forrásaTovábbNFL Game Day

Az NFL heti mérkőzéseinek összefoglalója

TovábbOn the spot

A Spektrum vadonatúj műsorában két magyar egyetemista veszélyzónákba utazik, és emberi történeteket keres a hírek mögött. Az On the Spot a nyugati televíziózásban már elterjedt stílusban, a digitális újságírás eszközeivel készül. Itt nincs nagy stáb, a két diák operatőr, riporter, szerkesztő és vágó egyszerre. Ez adja a műsor közvetlenségét, fiatalos lendületét, és nem utolsósorban exkluzivitását: olyan emberekhez és olyan helyszínekre is eljutnak, ahová a feltűnést keltő forgatócsoportok nem.

Leírás forrásaTovábbOur Great National Parks 2022

Ötrészes dokumentumfilm-sorozat a világ leglélegzetelállítóbb nemzeti parkjairól és az ott élő állatokról, akiknek ez a vadon jelenti az otthont.A narrátor szerepében Barack Obamát hallhatjuk.

TovábbŐsi idegenek

Egy kínai legenda vezére repülő sárkányon szállt a Földre. Nem inkább űrhajón? A kutatók szerint az idegenek nemcsak érintkeztek velünk, de meg is változtatták az emberiség történelmét. A Föld minden szegletéből érkeznek UFO észlelésekről szóló tudósítások, a legtöbben úgy vélik, hogy az idegenekkel való találkozás modern jelenség, de valójában már évezredek óta tart... Kik voltak Ők? Miért jöttek? Mit hagytak hátra? Vannak, akik úgy gondolják az ókorban földönkívüli lények tettek látogatást a Földön, és segítő szándékkal befolyásolták történelmünket. Hova tűntek? Vissza fognak térni? A sorozat 75 millió év leghitelesebb UFO bizonyítékait vizsgálja a Földön. Felkutatja, hogy miket hagyhattak maguk után a földön kívüliek, és hogyan alakíthatták világunkat. Rendező: David Silver, Kevin Burns Forgatókönyvíró: Kevin Burns, Rob Hampton, Brian Coughlin Executive producer: Kevin Burns Vágó: Casey Lee, David Comtois, Damon Brewster, Michael W. Andrews, Greg Arata, Chris Collins, Dustin Ebsen, Matt Miller, Jeremy Parr, Conrad Stanley, Jayson Meadows, Steve Pomerantz

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbParanormal Witness

Paranormal Witness Genre : Horror, Mystery, Documentary, Family, Reality-TV, Thriller -Documentary series brings to life the stories of people who have lived through paranormal experiences that defy explanation. Using the mixture of intimate first-hand testimony and grittily realistic drama that Raw TV is known for, "Paranormal Witness" will transport the audience into a world turned upside down by extraordinary and terrifying events. "Paranormal Witness" is produced by Raw TV. Executive producers: Dimitri Doganis and Bart Layton.

TovábbPusztító járványok /Killer Outbreaks

A CDC, a NYPD és az FBI egy lépfenés fenyegetésre reagál, ami New Yorkban ütötte fel a fejét. A CDC eközben egy fiatal lányokat megtámadó rejtélyes betegséget vizsgál.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbRémálom a szomszédban -Nightmare Next Door

Olyan emberek döbbenetes történeteit mesélik el, akiket ismerőseik gyilkoltak meg brutális módon. Az epizódok egy-egy, a maga idején nagy port felverő gyilkosságot és annak a környezetre gyakorolt hatását vizsgálják meg részletesen, és filmszerűen rekonstruálják az eseményeket. A barátságos pénztárosnő, Tammy Petrin döbbenetes lelövésétől kezdve a fiatal Michelle Winter érthetetlen eltűnéséig – a sorozat olyan sötét titkokat boncolgat, amelyek annak idején megrázták Amerika legbékésebbnek hitt városait....... +18

TovábbSpace Disasters/Űrkatasztrófák

A tragikus tesztrepülés, ami majdnem az Apolló űrprogram végét jelentette. A Mir űrállomás ütközése 1997-ben. A Columbia űrsikló visszalépése a légkörbe. Minden szovjet és Nasa-űrprojekt rettenetes kockázatokkal járt, és bármelyik pillanatban tragédiába torkolhatott. A sorozatban azokra emlékeznek, akik életüket kockáztatták az emberiségért. Bemutatásra kerül az is, hogyan alakították a múlt katasztrófái a jelen űrkutatását.

Leírás forrásaTovábbSzex vészhelyzetek

A világ a szerelem és a szex körül forog. Néha azonban a szex olyan hihetetlen, veszélyes és mulatságos balesetekhez vezet, amelyek orvosi beavatkozást igényelnek.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbSzex: az eredendő bűn

Tudtad, hogy a szexualitás a tudománytól a politikáig és a popkultúrától a társas kapcsolatainkig életünk valamennyi területén jelen van és hatást gyakorol? Az izgalmas hatrészes sorozat interjúk, archív felvételek, animációk és jelenetrekonstrukciók segítségével azt mutatja meg, hogy a szex miként alakította-befolyásolta az emberiség elmúlt ötven esztendejét…

Leírás forrásaTovábbSzexakadémia

Szorongó, kicsit félénk párok kerülnek vissza az iskolapadba, de a tananyag ezúttal nem más mint a SZEX. Vicces és szórakoztató kurzus keretein belül ismerkedhetnek meg jobban egymással ezek a fiatalok. A tanfolyam végén azonban egy komoly vizsga vár rájuk, ahol három celeb dönti el, hogy megtanulták-e a leckét.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbSzexiskola

A szókimondó Anna Richardson vezetésével a szexuális tájékozatlanság és szégyenlősködés ellen szállunk harcba. Megmutatjuk, hogy nem vagy egyedül a problémáddal és élményeiddel, igyekszünk őszintén és nyíltan hasznos tanácsokat adni, nem fogjuk kerülgetni a kényes témákat sem! A sorozat első évadában a tinédzserek hiányosnak tűnő ismereteit egészítjük ki, de tanulunk is tőlük, hiszen a közösségi média már inkább az ő terepük, amit nem félnek ismerkedésre használni. Szóba kerülnek még többek között az afrodiziákumok, a szexi kiegészítők és a tantrikus szex is.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbSzexleckék kezdőknek S01

A méhecske meg a virág történetét sokféleképpen lehet előadni. Körbejárjuk a világot, és időt is utazunk, hogy megtudjuk, hol, hogyan tanítják meg a tinédzsereknek, mi is az a szex és hogyan érdemes azt művelni. Hogyan vezetik rá a testi örömökre a fiatalokat egy olyan vallásos országban, mint Irán? Hogyan beszéltek a szexről 1917-ben? A franciák, hogyan tanítják franciázni egymást? Ezekre mind választ kaphattok ebből a sorozatból!

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbszulejmán muhtesem yüzyil

szereplők xd xd

TovábbSzuperhősök - A harc sosem ér véget

Egy átfogó történet a szuperhős-képregény, fantasy műfajról és ennek hatásáról az amerikai kultúrára. Előzetes:https://www.youtube.com/watch?v=fdKte7n1NJU

Leírás forrásaTovábbSzurikáták udvarháza

A Szurikáták udvarháza egy kedves kitalált történet köré kanyarított természetfilm, mely e megkapó és különleges lények életét tárja elénk - egy önmagában is érdekes világot, ami alapvetően a túlélésről szól. Lenyűgöző képsorok mesélnek a szurikáták harcos, mégis érzelemgazdag mindennapjairól. A narrátor Whoopi Goldberg (Ghost, Apáca-show), a film ívét pedig a Kalahári sivatagban végzett kutatások adják.

TovábbTabu

Függőségbe hajló rögeszmék... mániákus gyűjtögetési kényszer... a páciens én-tudatát kórosan megzavaró szerepjátékok... Ausztráliától Franciaországon át az Egyesült Államokig a Tabu legújabb epizódjaiban ismerjen meg olyan embereket, kiknek életmódja - hogy a legenyhébb kifejezést használjuk - megosztja környezetüket...!

Leírás forrásaTovábbTabukról tabuk nélkül (Taboos Without Taboos)

A Tabukról tabuk nélkül olyan témákat választott, amelyekről nem akarunk tudni, pedig minden ott zajlik előttünk, olykor a saját családunkban, vagy közvetlen környezetünkben. A Spektrum olyan embereket keresett meg, akik vállalták, hogy titkaikról, nyomasztó múltjukról, szenvedélyükről őszintén, a kamerák előtt beszéljenek. A sorozatban összesen 40 történetet ismerünk meg, amelyek főszereplői valódi emberek, valódi beszélgetéseket hallunk, valódi környezetben. Kiderül, hogyan birkózott meg az illető a titkával, hogyan dolgozta fel a traumát, milyen kiutat, kapaszkodót talált. A műsor egyéves komoly munka után készült el. Házigazdája napjaink egyik legnépszerűbb színésze, a Magyar Filmkritikusok Díjával elismert Thuróczy Szabolcs, aki amellett, hogy beszélgetőpartnere az egyes találkozásoknak, ötleteivel is segítette a műsorkészítőket.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbTessék

A Tessék egy olyan oktató websorozat terve, ami humorosnak vagy érdekesnek tűnő magyar szavak eredetének és jelentésének vizsgálatával foglalkozik. Teszi mindezt szórakoztató köntösben. Az pilot epizód a Piszlicsáré szóval foglalkozik.

Leírás forrásaTovábbTúlélési praktikák (Doomsday Preppers)

Mit tesz az, aki komolyan hisz benne, hogy 2012-ben összeomlik a jelenlegi társadalmi rend, és éhínség, káosz és háborúk várnak a világra? Az első epizódban bemutatott három ember a felhalmozásra esküszik: búvóhelyükön egész szobákat töltenek meg élelemmmel, vízzel és fegyerekkel. De vajon elegendőek-e ezek a túléséshez egy apokaliptikus korban? Keressen velünk választ az izgalmas kérdésre.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbVadászat

A sorozat az állatvilág kíméletlen vadászatait mutatja be, a ragadozók zsákmányszerző stratégiáját állítva középpontba. A húsevők mindennapi küzdelmébe enged bepillantást az életben maradásért, a dinamikus kameramozgások is a ragadozókkal szinkronban mutatják az eseményeket, a préda és a vadász élet-halál játszmáját. A jelenetek a taktikára, a cselezésre épülnek, nem a gyilkosság a lényeg, a történetek a préda elejtésével véget érnek. A táplálékláncban feljebb álló vadak a valóságban többször alulmaradnak, ugyanis próbálkozásaik legnagyobb része kudarccal végződik. A világ leggyorsabb sprintere, a gepárdok elképesztő képességeik ellenére 90 százalékban nem érik el a felnőttkort. A készítők azt akarták bemutatni, hogy az állatvilágban nincsenek gonosztevők vagy hősök, mindegyik egyed kivételes és páratlan.

Leírás forrásaTovábbVárandós tinik

Az MTV követi néhány várandós tini életét. Kiderül, hogy a dolgok sosem mennek olyan könnyen, mint hiszik...

TovábbZenés-táncos Hollywood (Hollywood Singing And Dancing)

Tizenháromszor egy órás sorozat a hollywoodi musicalek történetéről, az első zenés filmtől (The Jazz Singer) egészen az Oscar-díjas Chicagóig és a Dreamgirls-ig, számos filmbejátszással és exkluzív interjúval.

Leírás forrása: Leírás forrásaTovábbZöld bolygó - The Green Planet 2022

A növények titkos, láthatatlan életet élnek. De olyan agresszívek, versengőek és drámaiak, mint az állatok – élet-halál harcba zárva élelemért és fényért, ádáz harcokban vesznek részt a területekért, és kétségbeesetten próbálják szaporítani és szétszórni fiókáikat. Az úttörő új filmkészítési technológiát és a legújabb tudományt felhasználva a The Green Planet a növények e különös és csodálatos világát tárja elénk, mint még soha.

Tovább

Üzenőfal

babylon2012

2021-02-07 10:53:20

Nem tudok belépni Sorozatbarát ra tegnap óta
Nagyon mérges vagyok:(
Biztos valaki meghívottam szabályt szegett....

Sziasztok! Tudna valaki sorozatbarat meghivot kuldeni? babylon.83@yahoo.com

Köszi Évi

((( ps. Itt a nezzsorin tudok email címet változtatni ? Mert már ezer éve nem él az itt megadott regizett mail címem....

ijoco1

2021-02-25 16:50:25

Újbol !-Smallville
Sima Magyar szinkron
Gyere!!!!

ijoco1

2021-04-04 09:00:22

Mission Impossible-Az akciócsoport
ujból.2021.04.04

frezia

2021-04-17 11:20:57

Sziasztok mikor tudnà magyar szinkron felirattal Új szuperman és Lois

ijoco1

2021-05-19 08:43:28

Kékpróba
ROOKIE BLUE
Syinkronosan mind a 6-évad !!!

ijoco1

2021-05-21 09:16:16

Prédikátor - Preacher
Mind a 4-évad !!!
Magyarul !!!
Jó szórakozást!

ijoco1

2021-05-29 07:55:47

A Térség - The Expanse

Szinkronosan elkezdtem felrakni !!!

Illés István

2021-07-20 18:30:11

Tudna valaki ötletet adni,hogy első belépésemkor miért kapok olyan üzenetet,hogy "CLIENT BLOCKED" és ezt vajon mivel érdemelhettem ki?

Des Papito

2021-11-25 11:23:07

Sziasztok!
Milyen bovitmeny kell a videok lejatszasahoz?

Orsi108

2022-01-19 14:59:03

Sziasztok, én sem tudom megnyitni a filmeket. Milyen bővítmény szükséges?

Új üzenet

Új üzenet küldéséhez be kell jelentkezned!

Az oldalon feltüntetett videókért az oldal készítője felelősséget nem vállal, mivel azok nem általunk illetve nem az általunk üzemeltetett tárhelyen lettek elhelyezve. Viszont amennyiben az oldalon kifogásolható tartalmat fedez fel, kérjük töltse ki az eltávoltítási kérelem űrlapot, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot! A kéréseket a beérkezéstől számított 72 órán belül feldolgozzuk!